Hur mycket är egentligen lagom?

Att avgöra hur mycket som är lagom är sällan lätt. Hur vet man om man äter lagom mycket? Och hur mycket träning, alkohol eller dataspel som egentligen är lagom? 

När det gäller spel är det två faktorer som är viktiga att titta på: Hur mycket pengar vi lägger på spel, och hur mycket tid som går åt. Det finns inga sanningar för hur mycket pengar eller tid som är lagom eftersom vi människor har så olika förutsättningar. Vissa har mycket ledig tid, men inte så mycket pengar. Andra lever stressiga liv, men har det gott ställt ekonomiskt.

Men det viktiga är att spelandet inte påverkar andra områden i livet på ett negativt sätt. Om ett område i ens liv breder ut sig på bekostnad av andra viktiga områden, då har det blivit för mycket av det goda.

Den som inte har råd att åka på semester för att pengarna gått åt till spel spelar förmodligen för mycket. Detsamma gäller sannolikt den som väljer att spela en lördagskväll istället för att umgås med familj eller vänner. En enkel tumregel kan därför vara: Spela inte för mer än du har råd att förlora, och lägg inte mer tid på spel än vad som känns bra.

Hur mycket spelar du jämfört med andra?
Knappa in hur mycket du spelar för en vanlig månad och se efter.
 kr/mån

Du spelar som folk gör mest, fortsätt så!

Vill du få en bättre uppfattning om hur dina spelvanor ser ut, så kan du snabbt och enkelt göra ett självtest hos oss. Datan baseras på aktiva spelares månatliga spelande hos Svenska Spel.
DU
DU