Har spel upphört att vara ett nöje för dig?

Kretsar större delen av din tillvaro kring spel? Försöker du ibland förgäves att sluta spela? Ljuger du om hur mycket du spelar? Har ditt spelande fått negativa konsekvenser för familj, vänner eller arbete?

Det finns hjälp att få
Om du funderar på om ditt spelande har blivit ett problem för dig kan du vända dig till Stödlinjen, via telefon, e-post eller chatt. Det kostar ingenting, och du kan vara anonym om du vill. Stödlinjen drivs av Centrum för psykiatriforskning vid Karolinska institutet och Stockholms läns landsting på uppdrag av landstinget, och har ingen koppling till något spelföretag. Hos Stödlinjen kan du få prata med någon som förstår dig och den situation du befinner dig i. Du kan också få information om vart du kan vända dig för att få hjälp.


Pia hemlighöll spelberoendet för sina anhöriga
Pia berättar om hur minnet av den första stora vinsten drev hennes spelande att bli alltmer riskfyllt. Hon hemlighöll det växande beroendet för familj och anhöriga, men blev till slut påkommen efter att ha stulit pengar från sin arbetsplats.


Vad kännetecknar ett spelberoende?
Idag har 165 000 svenskar spelproblem. Men till skillnad från andra beroende är spelproblem svårt att se på utsidan. Vad skiljer egentligen en problemspelare från andra spelare? Psykolog Jakob Jonsson berättar vad som kännetecknar ett problematiskt spelbeteende och vad som leder till ett beroende.